Wednesday, 18 May 2011

Hati Panas ~

sebelum aq start bercerita , aq nak beri salam dlu .
        Assalammualaikum~
 haa , da lama jugak aku tak update blog nie . mula-mula buat dlu , cukup main rajin update . hehehe . hurm , sebab pe tajuk hati panas , coz hati aku angin je hari nie . ada dua sebab KOT buat aku angin .  Sebab pertama , sekarang nie musim demam EXAM . ramai budak sekarang busy ngadap buku . aku ? tak fb , layan tb , kalau tak pon , keluar merayap . BUANG duit . huhu .  hari nie aku ada paper bio , math 1 , math 2 . bio paper 1 tadi kire oke ag la . nk citer pasal math paper 2 nie . peeeee~ sakit siol . susah giler . penat aku perah otak . tak keluar2 jugak formula yang aku hafal .  dah kutip kertas , baru la nk keluar semua formula . grr~ mase jawab paper 2 tadi , 2 jam setengah . aku jawab dalam masa 50 minit jee kot . selebih nye , aku tido  , kire bintang , tengok bulan . hahaha . aku just mintak lulus jee . amin~ cuti 4 hari nie , kerja aku merayap jee . dah la Hari Guru tak datang . bajet tak nak datang , coz nak study . tapi hampeh~ merayap saja .  huh ! xD

second , tadi time otw nak balik rumah . kat dalam bas , ada budak sekolah lain nie kerja nak memekak jee . Mulut macam siol jee . tahu kutuk orang jee . haish . da la  memekak , pastu duduk sebelah aku . silap kene tumbuk jee . hurm , time dalam bas tadi , ada sorang budak nie . cacat sikit . budak nie tak ada telinga sebelah . sebelum die turun dari bas , budak sebelah aku nie kutuk die . "woi , mana telinga ko sebelah , kene gigit dengan mak ko ke ? " macam siol tak ? budak tu pon diam jee . aku apa lagi , pergi kat budak yg kutuk tadi tu , sound abis2 . pucat gak muka budak tu .  die ajak member2 die salak aq . takut . *nasib baik budak tu baru form 1 . kalau tak memang kene sepak . eceyh~ haha . tak payah nak bajet gengster sangat , sound sudah . agak tak  makan saman , baru pukul . huhu . tapi aku kesian gak tengok budak tu , kene ngejek buat bodoh jee . lagi2 bila kene salak pasal ibuayah . haish ~ bagus jugak budak tu , sabar jee . sabar separuh dari iman ~ hehe .

 allah jadi kan seseorang kat dunia nie , mesti ada yang seber kekurang . soo jangan la kite nak bajet perfect sangat . :D oke la . penat sudah ! mahu lelap mata dulu .

wassalam~

Sunday, 8 May 2011

Perubahan !

Assalam , Ada perubahan kan ? apa yg berubah ? = ='' . blog aku sudah berubah . cantik tak ? mesti la cantik ! tapi tapi semua hasil nie bukan penat peluh jari aku , tapi kwan aku . nama die alfi . walaupun aku jarang giler2 bertegur dgn die , aku tahu die nie baik . um , blog die memang tiptop! tu yang aku mintak tlong dari die . hehe . nie link blog die http://talkitucakap.blogspot.com/ . :D


Terima kasih byk2 alfi !  :)

Ikan Bakar !


 Nie la port aku mencekik makan  ikan bakar . dah lama tak g tempat nie . ayah baik hati , nak belanja makan lak . lyan jelah~  huhu . sebelum tu ! aq dgn sibling2 aq take photo dlu . :D yang paling hebat mencekik time tu aq la . hehe .  nampak je kurus aq nie , tapi bab mencekik aq hebat . maybe usus aq pnjang kot . hahaha
 orang yang paling last sekali bangun aku la . peee , licin aq keje kan . lepas tu merana la , skit perut . xpee , jnji kenyang . ehh , oke la . penat la . sampai sini jelah . bbye ! :D
TERIMA KASIH AYAH ! <3

Sunday, 1 May 2011

Sejarah Pahit !

 Hari nie 01.05.2011 . sudah dua tahun tragedi yang hampir meragut nyawa aku telah berlalu . ALHAMDULILLAH allah masih mahu panjangkan umur aku .  *sebenar nya tak ingat pon tarikh tu berlaku . tibe2  tadi ibu ingat kan . padahal ibu yang dulu suruh lupa kan tu semua . haha . mungkin susah nak lupa kan kot . terpahat jauh di hati ibu . hahaha .  Nak tahu ke ape yg terjadi ? hurm , citer jelah . sebenarnya 1.5 nie tarikh berlaku nya pertumpahan darah . eceyeh ~ hahaha . pergelangan tangan aku terkene kaca then my urat terputus . jadi berlaku la pertumpahan darah di situ . agak gelabah time tu . pikir hidup mati jee . haha . ada jugak pengalaman jadi SPIDERMAN . yelah . darah terpancut kuar dari pergelangan tangan . kan mcm spiderman  tu ?  huhuhu
 hurm , time OTW nak g hospital tu , tumpang keter jiran . time tu , ibu menangis dari rumah sampai hospital . dalam kete tak payah bukak radio , ibu da tolong nyanyikan lagu yg berirama sedih . haha . .  sampai je hospital terus masok blik ''jahitan". . doktor dan penolong2 nye pon memula kan operasi menyelamat . abis urat2 aq doktor tu jahit sambung kan balik .bila da siap tu  , doktor kasi balik rumah . *mcm pergi klinik jee . hehe . bila sampai kat rumah , aku kerja nak pengsan je . bangun pon dah tak boleh , apa lagi nak online FACEBOOK . hee~ ibu ngn ayah pon dah kesian tgok aq terlantar baring jee , then esok nye antr balik hspital .
  Blablabla , abis je doktor tu check aq . die kater aq kene stay hospital sbb nak msok kan darah .  WTH !!  terlantar la aq kat hospital beberapa hari . aq da lupe bapa hari . selama kat hsptal tu , ibu aq 24 jam jaga aku . TERHARU giler . tapi kekdang ibu ada balik rumah sedara sebab nk mandi . bila xde sapa2 teman . bosan giler dan sunyi ! ada pon apek tua kat depan aq . aq tgok die lagi ngeri kot ! besi cucuk sana sini . hehehe .

 Yang paling syok tu , bila orang datang melawat ramai kasi DUIT . tebal je wallet aq . selang berapa hari , ibu buat kenduri . ramai member dtg . kene nganjing kot . coz tgn aq berbalut time tu . die kate ' ko nie merempit ke putus urat ' sabar jelah . kat sekolah lagi teruk kot kene . ngee ~ um , time form 2 tu , aq byk tinggal kelas coz asyik ulang alik g hospital . utk treatment  tgn aq nie coz tgn aq xboleh bergrak sgt dan mcm kebas je . time tu , aq pikir tgn aq cacat jee . sedih gak kalau cacat ! haha . .  tapi tak pon . suka nye ~

hurm , oke la . penat kot penaip .  hehe . btw aku bersyukur sgt sebab ALLAH masih panjang kan umur aq dan banyak2 terima kasih kat  ibu , ayh , along , ika sebab jaga ery ! kepda doktor , aq xthu nak cakap time kasih camne , thanks la coz selamatkan nyawa aku . * aq xnk jmpe ko lagi ! HAHA . .

                             
 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011