Sunday, 1 May 2011

Sejarah Pahit !

 Hari nie 01.05.2011 . sudah dua tahun tragedi yang hampir meragut nyawa aku telah berlalu . ALHAMDULILLAH allah masih mahu panjangkan umur aku .  *sebenar nya tak ingat pon tarikh tu berlaku . tibe2  tadi ibu ingat kan . padahal ibu yang dulu suruh lupa kan tu semua . haha . mungkin susah nak lupa kan kot . terpahat jauh di hati ibu . hahaha .  Nak tahu ke ape yg terjadi ? hurm , citer jelah . sebenarnya 1.5 nie tarikh berlaku nya pertumpahan darah . eceyeh ~ hahaha . pergelangan tangan aku terkene kaca then my urat terputus . jadi berlaku la pertumpahan darah di situ . agak gelabah time tu . pikir hidup mati jee . haha . ada jugak pengalaman jadi SPIDERMAN . yelah . darah terpancut kuar dari pergelangan tangan . kan mcm spiderman  tu ?  huhuhu
 hurm , time OTW nak g hospital tu , tumpang keter jiran . time tu , ibu menangis dari rumah sampai hospital . dalam kete tak payah bukak radio , ibu da tolong nyanyikan lagu yg berirama sedih . haha . .  sampai je hospital terus masok blik ''jahitan". . doktor dan penolong2 nye pon memula kan operasi menyelamat . abis urat2 aq doktor tu jahit sambung kan balik .bila da siap tu  , doktor kasi balik rumah . *mcm pergi klinik jee . hehe . bila sampai kat rumah , aku kerja nak pengsan je . bangun pon dah tak boleh , apa lagi nak online FACEBOOK . hee~ ibu ngn ayah pon dah kesian tgok aq terlantar baring jee , then esok nye antr balik hspital .
  Blablabla , abis je doktor tu check aq . die kater aq kene stay hospital sbb nak msok kan darah .  WTH !!  terlantar la aq kat hospital beberapa hari . aq da lupe bapa hari . selama kat hsptal tu , ibu aq 24 jam jaga aku . TERHARU giler . tapi kekdang ibu ada balik rumah sedara sebab nk mandi . bila xde sapa2 teman . bosan giler dan sunyi ! ada pon apek tua kat depan aq . aq tgok die lagi ngeri kot ! besi cucuk sana sini . hehehe .

 Yang paling syok tu , bila orang datang melawat ramai kasi DUIT . tebal je wallet aq . selang berapa hari , ibu buat kenduri . ramai member dtg . kene nganjing kot . coz tgn aq berbalut time tu . die kate ' ko nie merempit ke putus urat ' sabar jelah . kat sekolah lagi teruk kot kene . ngee ~ um , time form 2 tu , aq byk tinggal kelas coz asyik ulang alik g hospital . utk treatment  tgn aq nie coz tgn aq xboleh bergrak sgt dan mcm kebas je . time tu , aq pikir tgn aq cacat jee . sedih gak kalau cacat ! haha . .  tapi tak pon . suka nye ~

hurm , oke la . penat kot penaip .  hehe . btw aku bersyukur sgt sebab ALLAH masih panjang kan umur aq dan banyak2 terima kasih kat  ibu , ayh , along , ika sebab jaga ery ! kepda doktor , aq xthu nak cakap time kasih camne , thanks la coz selamatkan nyawa aku . * aq xnk jmpe ko lagi ! HAHA . .

                             

3 comments:

Ashura Shu said...

spe brsih kan drah ko?? akk ko gak! 2 pon x nk hargai aq ag!!

Zuhairi Zain said...

bukan aku da belanja ko makan kat secret recipe ke ? xkan xigt kot ? haha . .

Ashura Shu said...

he3 pndai r ko!!!

Post a Comment

 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011