Tuesday, 21 June 2011

Selamat Hari Lahir Ibu ! :D

Assalamualaikum !

oke , semalam birthday IBU aku . aku pon sebenarnya tak ingat semalam birthday ibu . Nasib baik akak aku ingat kan . then , malam semalam . ibu siap sindir aku lagi . "hari nie hari jadi ibu , along belikan ibu chokolat . ery nak kasi ape kat ibu ?'' oke aku blurr kejap . " ery duit tak ada la ibu , ery kiss ibu jelah . SELAMAT HARI JADI IBU ! moga panjang umur murah rezeki " itu jelah hadiah aku tuk birthday ibu . hehe . dengan tiba2 , adik aku yang paling kecil sekali , baru umur 1 tahun kot . *cakap pon tak pndai lagi . die pon sibuk nak kiss ibu . tengok aku buat .die pon ikut . gedik tol adik aku tu .  geram kot 







haa , ni la ibu kesayangan aku . tempat aku mengadu masalah aku . tempat aku berkasih sayang . dalam adik beradik , aku la paling manja dengan  ibu . hehe  . semalam , cukup la birthday ibu aku tuk kali ke 40 tahun
ery doa kan . semoga ibu panjang umur , murah rezeki . ibu maaf kan salah silap ery kat ibu tau . :'(

Tuesday, 14 June 2011

Budak Sekolah .

assalam~
 Semalam hari isnin , semalam hari persekolahan . Selepas dua minggu cuti terasa amat berat untuk pergi ke sekolah . lagi2 bila member2 semua nak balik hostel . grr~ tapi tapi , hari isnin tu aku semangat kit nak g sekolah . coz dapat kasut baru , jam baru , spec baru , awek baru , (ehh , silap . kang ada jugak aku kene tembak kang . hehe ) style rambut pon dah tukar . kali nie aku buat mcm NAKATA . mcm pic kat bawah nie . 

smart kan ? separa botak  . ayah aku kate gunting style BUDAK SEKOLAH . jadi aku gunting la mcm NAKATA tapi pakai spec . ce byang kan . huhuhu. kasi puas hati ayah aku . sebelum nie ayah aku kata , rambut aku pnjang da mcm mat indon . oke pe mat indon , hensem kan ?  hahaha . insyaallah , khamis mnggu depan aku nak jmpe makcik aku . da lama tak jumpa . rindu kot . hehe .
mcm biasa la kan , lepas exam mesti ada dapat result . tak kan cikgu nak buat bungkus nasi lemak paper exam kita tu . result aku mmg OMG laa~ ada jugak la aku kumpul pen merah . tapi markah pen biru aku , kire oke gak la . ada peningkatan .syukur~ tapi belom semua subjek dah dapat . grr~
oke la . aku mahu off dlu . dalam masa dua mnggu nie , aku cuba kurang kan buat hal . nak jaga hati ibu ayah . result dah lah teruk , lagi nk buat hal . memang la kene marah . :D


okay , assalamualaikum ! bbye ! :)

Sunday, 12 June 2011

Kite dah tak sehaluan . :O

Assalam~

 Dulu kau kawan baik aku . masa kite 1 sekolah dulu . perkara baik kite buat bersama , perkara buruk pon kite buat bersama . tapi aku baik sikit . aku ada skema sikit .  kau je degil sikit dari aku . sebab kau cerdik sikit . tu yang membeza kan kite . dlu kalau orang nak cari ko , mesti cari aku . sebab ada aku , ada kau .  dulu kite macam adik beradik . budak2 sekolah dulu pon kate , aku abg , ko adik . sebab kau pendek sikit . kalau ikut tarikh lahir, kau keluar dlu . Dulu kat sekolah duduk sebelah , berborak je . tido dalam kelas pon bersama , kene denda pon bersama . time on9 fb pon , kite asyik berchatting je  . susah betol nak tinggal kan aku ?  ada sekali , kau ada masalah besar . memang besar pon ! masalah yang tak patut kene pada budak2 berumur bawah 18 tahun  . kau menangis depan aku , kau cerita semua benda yang terjadi kat aku . tapi maaf kan aku . masa kau dalam masalah aku tak ada dekat kau . Kau call aku , aku tak angkat . maklum la , aku nie jenis bangun lambat kit pagi .

otak kite sama giler sampai result PMR keluar . kau dapat straight  A . aku lah orang pertama kau peluk . padahal mama papa kau ada kat belakang tu . tapi result PMR aku tak segempak kau . result aku sekadar dapat buat ibu ayah aku tersenyum je . lepas tu , kau rajin datang rumah aku . kite main PS2 sama2 . ibu aku lyan kau macam anak dia sendiri . sampai ibu aku kerja nak membanding kan aku dengan kau jee . kadang fedup gak . hehe . mama kau pon sama , asyik ajak aku datang rumah kau je . banyak kali aku terpaksa bagi alasan . sebab aku malu nak g rumah kau yg besar bertingkat2 tu .

 Naik je sekolah , kita dah tak sehaluan lagi . aku terpaksa pindah dari sekolah tu . Parents aku suruh pindah .  Banyak masalah kite dah  buat kat sekolah tu . aku pindah pon sebab kau jugak . aku tak nak sekolah kat situ tanpa kau . kau sorang je kepala macam aku .  result kau gempak , tak kan kau nak stay kat sekolah tu lagi . maaf kan aku , aku terpaksa pergi dlu . masa aku kat sekolah baru tu , aku ambik berat pasal kau jugak . aku tahu kau bosan dan sunyi dalam kelas tu tanpa aku . tapi semua tu tak lama kawan ,  akhirnya kau dapat jugak keluar dari sekolah yang byk dosa  kite lempar kan bersama . tapi kau untung sikit , kau dapat sekolah sama dengan kawan baik perempuan kita . ada jugak kawan 1 sekolah . aku ? terpaksa ambik masa jugak tahu nak sesuai kan diri !

Sejak dari situ , kite dah jarang contact . kau ada janji dekat aku , yang kau akan rajin2 call aku bila kau free . tapi  janji melayu . kau call aku sekali je . yang banyak call pon  enot(kawan baik kite owg) . bila kau balik , aku nampak kau online . aku segan nak tegur . sebab sekarang kau kawan dengan budak2 pandai .  sekolah kau pon tiptop. kau tegur aku dulu , benda yang aku tunggu2 kan . tapi tapi , tak macam dlu la . asal aku menggila , kau elak . otak kau da tak macam aku la kawan . bila kite jumpa pon , kite dah jrang nk bertegur . aku ajak borak , kau balas bapa ptah je . kau tnye aku , aku pon blas bapa patah je . mana kepala hotak ko yg dlu kwan ?!

oke ! pagi nie kau memang dah sakit kan hati aku . aku ajk kau main game , kau kata OKE . aku tunggu kau . aku hantar chat , kau kata sekjap lagi . aku check  wall kau , kau tengah memantat dengan awek kau . tapi kau kata tengah buat hw  . aku tunggu smpai pukul 4.30 PAGI la lahanat . tiba2 kau offline macam tu jee . tak kasi tahu pon . untuk kali nie , kau da buat benda nie untuk kali kedua la celaka . semalam aku tunggu pukul 5 PAGI . kau offline macam tu jee . SUMPAH kau dah buat hati aku baran dengan kau . mana pergi kata2 kau dlu , yg aku shabat baik kau . yg kau jadi kan aku tempat kau hembus segala msalah kau . mana janji kau , kata kite nie kembar lain mak lain bapak . grr~ besok kau nak balik hostel . memang tak jumpa la kite lagi , kalau sempat kite jumpa esok , aku ingat . aku nak maki2 kau la .


*aku sanggup bangun dari katil , on computer semata nak update cerita pasal kau ! huh !

HARAP KAU SEDAR YANG KAU DAH CAKAP MACAM ****** . :D




Thursday, 9 June 2011

Bujang .

Assalamualaikum !

 Hari ni aku duduk rumah membujang untuk beberapa jam . jarang aku tak ikut family aku g jln2 . Petang tadi , parents aku semua pergi Gunung Ledang bawak sepupu aku dari Singapore . Aku malas nak ikut die orang . Baik aku lepak dengan kekawan aku . die orang lagi memahami aku kot . Family aku semua gerak keluar pukul 3 lebih gitu la . kol 4 aku dah siap-siap nak g bandar naik motor . tapi tak kesampaian , ada polis buat roadblock pulak . baru aku nak jumpe kawan aku . dah lama kot aku tak jumpa die . die hanya dapat kirim salam je kat aku . tapi tak apa !  die add fb aku tadi . nasib baik kawan ada kat bandar dapat jumpa die or dating dengan die . die tu ex member aku . :D . Aku lepak  kat taman permainan , tunggu  member aku sampai . dengan ada nye RM 0.00 kat wallet aku , aku ajak member aku lumba.  bet RM10 . siot tol  ! kalah la pulak . kalah tipis je . yang penting aku masih bernyawa lagi . um , dah kalah mesti la kene byar duit betting . member aku nie pham dengan keadaan aku sekarang , die kate tak yah bayar . senyum jee aku . hehehe . um , oke la  ! aku nak buat hw yg baru sentuh semalam .  bbye !

Aku sayang kekawan aku ! :D












HIPUP TAK SENANG , HARAP MATI TAK SUSAH ! :(

Wednesday, 8 June 2011

Terpaksa .

Assalam ,
  um , hari nie . banyak benda yang bercelaru dalam kepala otak aku . naik kusut aku pikir kan .  benda paling penting yang aku tengah pikir kan nie , mana nak cari duit . Minggu lepas aku dah guna kan 85% duit aku  pergi beli kasut sekolah . lepas beli duit aku just tinggal RM50 jee .  semalam aku dengan member2 aku kene kan member aku . kite orang main baling2 tepung . gurau punya gurau .  syok jugak kene kan mmber aku , sampai aku2 sekali kene .  tapi leh lak ari tu spec aku jatuh , then patah lak . celaka tol . pikir kene marah je dengan ayah balik kang . spec mahal patah macam tu jee . aku balik je rumah ,  terus mandi . cakap yang spec aku patah . Ayah ada jugak meletup , beli mahal ptah gitu jee . lagi pon  poket ayah tengah kering kot . malam tu jgak g kedai spec g cari bingkai baru . aku dengan tak banyak pilihan , redha je bingkai macam mana ibu aku plih . walaupon buruk ! harga RM 130.00 kot . aku tak dengar sgt . colour itam . then ayah g byar gune kad kredit die . g bndar , jln2  , g mkn pastu balik rumah . sampai2 rumah , ayah keluar g jumpe kawan die . aku pon g keluar lepak . sampi kol 12 suku . nak masok rumah  , gate luar berkunci . aku terpaksa la panjat pagar . dah masok rumah , ayah tengah baring tengok tv . aku dengan selamba , hulur kan semua duit tabung aku . RM 50 tu kat ayh . ayh mula2 tak nak terima gak . tapi silap aku , biar aku ada sifat bertanggungjawab sikit . aku paksa ayah ambik . sekarang duit aku tinggal RM 0.00 dlm wallet dan tabung aku . Then petang tadi , aku keluar . kalau duduk rumah je pening pale aku . aku keluar tanpa duit . nasib baik minyak motor full . lepak punya lepak . ada sorang mmber aku tinggal kan wallet die kat motor die . Pertama kali dalam hidup aku , aku TERPAKSA ambik duit orang tanpa izin . dlam wallet die , ada berkeping2 RM 10 . aku just take sekeping RM 10 je . alih2 kawan sorang nampak . nak tak nak  kene shared la . sorang RM 5 . aku pegang duit tu lama la gak . sebab duit haram kan . aku sekarang memang perlu kan duit . tapi aku guna kan duit tu untuk beli topup . aku beli RM 5 terus .   mood aku memang xde hari nie . malam nie mood aku rajin kit nak buat hw . then tibe2 ibu suruh aku g kedai . *walaupun hati nie berat sgt nk keluar . aku keluar g beli mee hoon . lepas sampai rumah je . aku kene marah dengan ibu sebab benda kecil jee . aku sanggup keluar g pekan beli mee hoon , balik2 kene marah . aku smbung balik buat hw , tapi ibu aku still membebel lagi . aku pon tutup la buku  , tolak tepi semua hw aku . terus tengok tv.  ibu marah aku , ckap aku nie x dengar kate . sebagai hukuman , lepas nie aku dah tak boleh keluar rumah . arghh~ sengsara nye~ .  aku tak mkn lagi nie . walaupun perut tengah lapar . moody nye pasal . huh !  mana lah aku nak cari duit sekarang nie , tak kan nak mencuri lak ? hurm . . . . . . . . . . . . 

Tuesday, 7 June 2011

Gunung Ledang .

Assalam ,  :D 












 maaf  ! aku tak tahu camne nak bawak pic nie kat bwah .  semua pic kat atas nie la yang sempat aku ambik . *nikon ibu tak kasi bawak . hee~ :(


dah lama betol aku tak update blog nie . berhabuk , berlalat , bersarang , semua ada . cukup syarat . huhu .
Dah baca tajuk atas tu ? tahu Gunung Ledang ? try search kat ternet . aku mlas nk banyak bunyi . hehe . um , hari nie aku gerak g gunung tanpa di duga . eceyh~  member2 aku nie kekadang ada yg species mcm keling , kejap YA kejap TAK .  Aku set jam kol 9 pagi untuk confirm g ke tak , aku text member aku , kate tak confirm lagi . oke ! aq smbung tido . alih2 kol 12  mmber dtg rumah kate kol 12 separuh da nk grak . gelepoh aku bersiap . takut kene tnggal punya pasal . dengan tak mandi  , just berus gigi cuci muka , terus gerak . huhu
 sebelum keluar , kene mintak izin ibu dulu . jantung ada berdegup2 jugak . takut tak lepas lak . ibu tengah tido , aku kejut bangung . dengan pantas aku susun ayat " ibu , ery nak g gunung . kejap lagi . naik kwan yang ada lesen . nama die anyai . ibu jangan risau , dah sampai ery mesej ibu " ibu ? terdiam dan membebel seketika . sebab aku kasi tahu last2 minute . hal ibu dah lepas . hati banyak senang  .
 Perut dengan lapar tak mkn lagi pergila gerak . konvoi 10 biji motor . sampai , mmber2 semua nak mandi port atas sekali , aduh~ penat die tak terkata . berpeluh2 , skit lutut aq die buat nye . semput2 aku .  bila da smpai , aq take 5 minute relax jap . mmber2 aq yg lain da siap mandi da aq baru smpai . salin2 baju . terjun mandi . pee~ sejuk siol . yang aku tak tahan . aku kene buli siol , kene rendam ngn mmber2 aku . cipan tol ! mentang2 aq junior + tak reti berenang . huhu . time pergi lapor , bila da kene rendam dlm air , kenyang plak . maybe byk tertelan air gunung kot . hehehe . mandi  punya mandi  semua da penat . jadi nk gerak balik . tapi memang syok la ! terbaik la kekawan aku ! :)

oke la  ! sini sahaja . :D
 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011