Wednesday, 8 June 2011

Terpaksa .

Assalam ,
  um , hari nie . banyak benda yang bercelaru dalam kepala otak aku . naik kusut aku pikir kan .  benda paling penting yang aku tengah pikir kan nie , mana nak cari duit . Minggu lepas aku dah guna kan 85% duit aku  pergi beli kasut sekolah . lepas beli duit aku just tinggal RM50 jee .  semalam aku dengan member2 aku kene kan member aku . kite orang main baling2 tepung . gurau punya gurau .  syok jugak kene kan mmber aku , sampai aku2 sekali kene .  tapi leh lak ari tu spec aku jatuh , then patah lak . celaka tol . pikir kene marah je dengan ayah balik kang . spec mahal patah macam tu jee . aku balik je rumah ,  terus mandi . cakap yang spec aku patah . Ayah ada jugak meletup , beli mahal ptah gitu jee . lagi pon  poket ayah tengah kering kot . malam tu jgak g kedai spec g cari bingkai baru . aku dengan tak banyak pilihan , redha je bingkai macam mana ibu aku plih . walaupon buruk ! harga RM 130.00 kot . aku tak dengar sgt . colour itam . then ayah g byar gune kad kredit die . g bndar , jln2  , g mkn pastu balik rumah . sampai2 rumah , ayah keluar g jumpe kawan die . aku pon g keluar lepak . sampi kol 12 suku . nak masok rumah  , gate luar berkunci . aku terpaksa la panjat pagar . dah masok rumah , ayah tengah baring tengok tv . aku dengan selamba , hulur kan semua duit tabung aku . RM 50 tu kat ayh . ayh mula2 tak nak terima gak . tapi silap aku , biar aku ada sifat bertanggungjawab sikit . aku paksa ayah ambik . sekarang duit aku tinggal RM 0.00 dlm wallet dan tabung aku . Then petang tadi , aku keluar . kalau duduk rumah je pening pale aku . aku keluar tanpa duit . nasib baik minyak motor full . lepak punya lepak . ada sorang mmber aku tinggal kan wallet die kat motor die . Pertama kali dalam hidup aku , aku TERPAKSA ambik duit orang tanpa izin . dlam wallet die , ada berkeping2 RM 10 . aku just take sekeping RM 10 je . alih2 kawan sorang nampak . nak tak nak  kene shared la . sorang RM 5 . aku pegang duit tu lama la gak . sebab duit haram kan . aku sekarang memang perlu kan duit . tapi aku guna kan duit tu untuk beli topup . aku beli RM 5 terus .   mood aku memang xde hari nie . malam nie mood aku rajin kit nak buat hw . then tibe2 ibu suruh aku g kedai . *walaupun hati nie berat sgt nk keluar . aku keluar g beli mee hoon . lepas sampai rumah je . aku kene marah dengan ibu sebab benda kecil jee . aku sanggup keluar g pekan beli mee hoon , balik2 kene marah . aku smbung balik buat hw , tapi ibu aku still membebel lagi . aku pon tutup la buku  , tolak tepi semua hw aku . terus tengok tv.  ibu marah aku , ckap aku nie x dengar kate . sebagai hukuman , lepas nie aku dah tak boleh keluar rumah . arghh~ sengsara nye~ .  aku tak mkn lagi nie . walaupun perut tengah lapar . moody nye pasal . huh !  mana lah aku nak cari duit sekarang nie , tak kan nak mencuri lak ? hurm . . . . . . . . . . . . 

1 comments:

AllyXD said...

alalalalalalalalala cian nye XD

Post a Comment

 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011