Tuesday, 7 June 2011

Gunung Ledang .

Assalam ,  :D 












 maaf  ! aku tak tahu camne nak bawak pic nie kat bwah .  semua pic kat atas nie la yang sempat aku ambik . *nikon ibu tak kasi bawak . hee~ :(


dah lama betol aku tak update blog nie . berhabuk , berlalat , bersarang , semua ada . cukup syarat . huhu .
Dah baca tajuk atas tu ? tahu Gunung Ledang ? try search kat ternet . aku mlas nk banyak bunyi . hehe . um , hari nie aku gerak g gunung tanpa di duga . eceyh~  member2 aku nie kekadang ada yg species mcm keling , kejap YA kejap TAK .  Aku set jam kol 9 pagi untuk confirm g ke tak , aku text member aku , kate tak confirm lagi . oke ! aq smbung tido . alih2 kol 12  mmber dtg rumah kate kol 12 separuh da nk grak . gelepoh aku bersiap . takut kene tnggal punya pasal . dengan tak mandi  , just berus gigi cuci muka , terus gerak . huhu
 sebelum keluar , kene mintak izin ibu dulu . jantung ada berdegup2 jugak . takut tak lepas lak . ibu tengah tido , aku kejut bangung . dengan pantas aku susun ayat " ibu , ery nak g gunung . kejap lagi . naik kwan yang ada lesen . nama die anyai . ibu jangan risau , dah sampai ery mesej ibu " ibu ? terdiam dan membebel seketika . sebab aku kasi tahu last2 minute . hal ibu dah lepas . hati banyak senang  .
 Perut dengan lapar tak mkn lagi pergila gerak . konvoi 10 biji motor . sampai , mmber2 semua nak mandi port atas sekali , aduh~ penat die tak terkata . berpeluh2 , skit lutut aq die buat nye . semput2 aku .  bila da smpai , aq take 5 minute relax jap . mmber2 aq yg lain da siap mandi da aq baru smpai . salin2 baju . terjun mandi . pee~ sejuk siol . yang aku tak tahan . aku kene buli siol , kene rendam ngn mmber2 aku . cipan tol ! mentang2 aq junior + tak reti berenang . huhu . time pergi lapor , bila da kene rendam dlm air , kenyang plak . maybe byk tertelan air gunung kot . hehehe . mandi  punya mandi  semua da penat . jadi nk gerak balik . tapi memang syok la ! terbaik la kekawan aku ! :)

oke la  ! sini sahaja . :D

2 comments:

Noor Najwa said...

menyesal masuk blog kau. asl kau gune lagu ni? ohmaigad!!

Zuhairi Zain said...

cody simpson yg msok kan la ! hehe

Post a Comment

 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011