Sunday, 12 June 2011

Kite dah tak sehaluan . :O

Assalam~

 Dulu kau kawan baik aku . masa kite 1 sekolah dulu . perkara baik kite buat bersama , perkara buruk pon kite buat bersama . tapi aku baik sikit . aku ada skema sikit .  kau je degil sikit dari aku . sebab kau cerdik sikit . tu yang membeza kan kite . dlu kalau orang nak cari ko , mesti cari aku . sebab ada aku , ada kau .  dulu kite macam adik beradik . budak2 sekolah dulu pon kate , aku abg , ko adik . sebab kau pendek sikit . kalau ikut tarikh lahir, kau keluar dlu . Dulu kat sekolah duduk sebelah , berborak je . tido dalam kelas pon bersama , kene denda pon bersama . time on9 fb pon , kite asyik berchatting je  . susah betol nak tinggal kan aku ?  ada sekali , kau ada masalah besar . memang besar pon ! masalah yang tak patut kene pada budak2 berumur bawah 18 tahun  . kau menangis depan aku , kau cerita semua benda yang terjadi kat aku . tapi maaf kan aku . masa kau dalam masalah aku tak ada dekat kau . Kau call aku , aku tak angkat . maklum la , aku nie jenis bangun lambat kit pagi .

otak kite sama giler sampai result PMR keluar . kau dapat straight  A . aku lah orang pertama kau peluk . padahal mama papa kau ada kat belakang tu . tapi result PMR aku tak segempak kau . result aku sekadar dapat buat ibu ayah aku tersenyum je . lepas tu , kau rajin datang rumah aku . kite main PS2 sama2 . ibu aku lyan kau macam anak dia sendiri . sampai ibu aku kerja nak membanding kan aku dengan kau jee . kadang fedup gak . hehe . mama kau pon sama , asyik ajak aku datang rumah kau je . banyak kali aku terpaksa bagi alasan . sebab aku malu nak g rumah kau yg besar bertingkat2 tu .

 Naik je sekolah , kita dah tak sehaluan lagi . aku terpaksa pindah dari sekolah tu . Parents aku suruh pindah .  Banyak masalah kite dah  buat kat sekolah tu . aku pindah pon sebab kau jugak . aku tak nak sekolah kat situ tanpa kau . kau sorang je kepala macam aku .  result kau gempak , tak kan kau nak stay kat sekolah tu lagi . maaf kan aku , aku terpaksa pergi dlu . masa aku kat sekolah baru tu , aku ambik berat pasal kau jugak . aku tahu kau bosan dan sunyi dalam kelas tu tanpa aku . tapi semua tu tak lama kawan ,  akhirnya kau dapat jugak keluar dari sekolah yang byk dosa  kite lempar kan bersama . tapi kau untung sikit , kau dapat sekolah sama dengan kawan baik perempuan kita . ada jugak kawan 1 sekolah . aku ? terpaksa ambik masa jugak tahu nak sesuai kan diri !

Sejak dari situ , kite dah jarang contact . kau ada janji dekat aku , yang kau akan rajin2 call aku bila kau free . tapi  janji melayu . kau call aku sekali je . yang banyak call pon  enot(kawan baik kite owg) . bila kau balik , aku nampak kau online . aku segan nak tegur . sebab sekarang kau kawan dengan budak2 pandai .  sekolah kau pon tiptop. kau tegur aku dulu , benda yang aku tunggu2 kan . tapi tapi , tak macam dlu la . asal aku menggila , kau elak . otak kau da tak macam aku la kawan . bila kite jumpa pon , kite dah jrang nk bertegur . aku ajak borak , kau balas bapa ptah je . kau tnye aku , aku pon blas bapa patah je . mana kepala hotak ko yg dlu kwan ?!

oke ! pagi nie kau memang dah sakit kan hati aku . aku ajk kau main game , kau kata OKE . aku tunggu kau . aku hantar chat , kau kata sekjap lagi . aku check  wall kau , kau tengah memantat dengan awek kau . tapi kau kata tengah buat hw  . aku tunggu smpai pukul 4.30 PAGI la lahanat . tiba2 kau offline macam tu jee . tak kasi tahu pon . untuk kali nie , kau da buat benda nie untuk kali kedua la celaka . semalam aku tunggu pukul 5 PAGI . kau offline macam tu jee . SUMPAH kau dah buat hati aku baran dengan kau . mana pergi kata2 kau dlu , yg aku shabat baik kau . yg kau jadi kan aku tempat kau hembus segala msalah kau . mana janji kau , kata kite nie kembar lain mak lain bapak . grr~ besok kau nak balik hostel . memang tak jumpa la kite lagi , kalau sempat kite jumpa esok , aku ingat . aku nak maki2 kau la .


*aku sanggup bangun dari katil , on computer semata nak update cerita pasal kau ! huh !

HARAP KAU SEDAR YANG KAU DAH CAKAP MACAM ****** . :D




0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011