Sunday, 28 August 2011

Selamat Hari Raya



Selamat Menyambut Hari Lebaran . Mohon maaf dari hujung kuku kaki hingga ke hujung rambut . kalau berkesempatan , singgah la rumah aku . di alu-alu kan . :D

Saturday, 20 August 2011

Undi .

Perbualan aku dengan family aku masa dalam kereta .

ayah : hurm . .  tahun nie kita buat undi sama ada raya balik kg ayah Segamat atau kg  ibu  JB ?
aku   : raya segamat ! raya segamat best . nanti leh raya banyak rumah .
adik : segamat jelah ! kan nanti ramai sedara balik . boleh ambik-2 gambar . haha .
along : JB la ! nanti nak jumpa mak dak(dari singapore) . hurm . .
ibu : suka hati abang la ! ibu ikut jee.
ayah : ramai nak raya segamat . raya pertama kat segamat jelah . nanti raya ke-3 baru balik JB . :)

Yes ! tahun nie raya kg ayah . hahaha . :D

Thursday, 4 August 2011

First Time

Assalamualaikum !

   Apa yang first time ? hari nie adalah hari bersejarah bagi kereta ibu coz  hari nie first time kereta tu excident . 4 ramadan , boleh lak excident . alhamdulillah , semua selamat just lebam-2 je  sebab terhentak . ayah oke , ibu dengan adik kecik aku tu jelah lebam-2.  kesian adik aku la , ambil ko lebam kat pipi .  time excident tu , aku dengan akk , adik aku kat rumah . jadi selamat la tak ada papew .

 Excident time lepas hujan . dengan keadan jalan yang basah , ayah aku hentam buat drift  lak  dekat corner . hurm , akhirnya berpusing-2  masuk parit . nasib baik tak ada papew . nie semua sebab tayar la ! ayah nak jimat , maklumla nak raya nie . ayh tukar tayar second hand(tak bagus) . sekarang nie ayah dah insaf ,  tak nak beli tayar second hand . biar hilang duit , jangan hilang nyawa .  :D 








 Hope kereta dapat dibaiki sebelum raya . takkan nak raya naik kereta kemek2 kot ? hehehe . Hari nie excident , semalam orang nak pecah masuk rumah . nasib baik tak sempat , kalau tak  hilang barang2 kat rumah nie . tak silap , tak beraya aku tahun nie . banyak betol dugaan yang mendatang . syukur la , semua selamat . :)


oke la , cukup la sampai sini . bbye ! :)

Monday, 1 August 2011

One day before ramadan

Assalam , Hai !

 Hari nie aku rasa penat gila la kot coz tadi g Melaka shopping beli baju raya .dah la kene bangun kol 7 . awal tu ?  time cuti selalu aku bangun kol 1 pling lmbat kol 1 lebih . nak  tak nak kene jugak bangun , kalau tak bangun kene tinggal . tak sanggup melepaskan peluang bershopping nie . haha . Before g Melaka tu , aku g singgah Muar dulu . g rumah pakcik aku , hantar kereta dia . dari rumah nak ke Muar tu , ibu bawak kete ibu . ayah bawa kete pakcik . ibu follow belakang ayah ,  boleh pulak masing-2 nak tunjuk hebat . pening pale aku duduk dalam kete tu . ibu kerja main brek jee , bergoyang2 kepala aku mcm patung yg dlm kete tu , yg angguk-2 geleng-2 kepala jee . hehehe  . sampai terlepas simpang jln tman rumah pakcik aku , laju punya pasal . grr~ kat rumah pakcik aku tu , adik aku kerja nak melalak jee . dia target nak g Melaka dulu kot . tiba singgah rumah orang . tu yang dia menangis . tak padan dengan kecik. hee~

First aku g MP dlu . pusing-2 dalam tu ada la dalam beberapa jam . dah la perut lapar time tu , dah kol 12 lebih . mmg time perut aku melalak la . hehe . siap je , singgah la restaurant kat tepi jln tu . dah siap mkn , mesti bayar la kan . ayah tengok bil , Rm18. something . kecoh betul ibu dengan ayah aku . coz murah sangat . bila mahal bsing , bila murah kecoh lak . tak paham tol aku . Lepas tu g jusco . kat sana lak , nak cari parking susah la pulak . ada la dalam setengah jam cari parking baru dapat . agak orang memang sibuk nak keluar erk one day before puasa nie ? grr~

Ibu dengan akak cari baju untuk adik aku yg kecik tu . aku dengan bapak aku  g cari baju tuk aku la . jimat kan masa . memang lain macam tol bila shopping berdua dengan ayah nie . aku mintak pendapat ayah , nak pilih seluar yang mana satu . " entah la ery , ayah pon tak reti sangat nie . lebih baik ery ambil yang biasa2 je'' ayh aku jawab . tak ada style la yg ayh aku pilih tu . tak pe aku faham . hehehe . siap je , g MITC . ada Pc Expo . g sana beli mouse dua ekor , dengan 1 cover tuk netbook akk aku . baik g kedai biasa jee . hee~
aku ingat tadi nak jumpa dia kat Melaka , tapi dia tak dapat turun lak .rasa disappointed sikit la . hehe .

hurm , sedar tak sedar . esok dah puasa . aku harap aku dapat menjalani ibadah puasa nie dengan penuh keberkatan allah dan dapat tempuh semua dugaan yang mendatang .

assalam, bye !  ;)
 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011