Monday, 1 August 2011

One day before ramadan

Assalam , Hai !

 Hari nie aku rasa penat gila la kot coz tadi g Melaka shopping beli baju raya .dah la kene bangun kol 7 . awal tu ?  time cuti selalu aku bangun kol 1 pling lmbat kol 1 lebih . nak  tak nak kene jugak bangun , kalau tak bangun kene tinggal . tak sanggup melepaskan peluang bershopping nie . haha . Before g Melaka tu , aku g singgah Muar dulu . g rumah pakcik aku , hantar kereta dia . dari rumah nak ke Muar tu , ibu bawak kete ibu . ayah bawa kete pakcik . ibu follow belakang ayah ,  boleh pulak masing-2 nak tunjuk hebat . pening pale aku duduk dalam kete tu . ibu kerja main brek jee , bergoyang2 kepala aku mcm patung yg dlm kete tu , yg angguk-2 geleng-2 kepala jee . hehehe  . sampai terlepas simpang jln tman rumah pakcik aku , laju punya pasal . grr~ kat rumah pakcik aku tu , adik aku kerja nak melalak jee . dia target nak g Melaka dulu kot . tiba singgah rumah orang . tu yang dia menangis . tak padan dengan kecik. hee~

First aku g MP dlu . pusing-2 dalam tu ada la dalam beberapa jam . dah la perut lapar time tu , dah kol 12 lebih . mmg time perut aku melalak la . hehe . siap je , singgah la restaurant kat tepi jln tu . dah siap mkn , mesti bayar la kan . ayah tengok bil , Rm18. something . kecoh betul ibu dengan ayah aku . coz murah sangat . bila mahal bsing , bila murah kecoh lak . tak paham tol aku . Lepas tu g jusco . kat sana lak , nak cari parking susah la pulak . ada la dalam setengah jam cari parking baru dapat . agak orang memang sibuk nak keluar erk one day before puasa nie ? grr~

Ibu dengan akak cari baju untuk adik aku yg kecik tu . aku dengan bapak aku  g cari baju tuk aku la . jimat kan masa . memang lain macam tol bila shopping berdua dengan ayah nie . aku mintak pendapat ayah , nak pilih seluar yang mana satu . " entah la ery , ayah pon tak reti sangat nie . lebih baik ery ambil yang biasa2 je'' ayh aku jawab . tak ada style la yg ayh aku pilih tu . tak pe aku faham . hehehe . siap je , g MITC . ada Pc Expo . g sana beli mouse dua ekor , dengan 1 cover tuk netbook akk aku . baik g kedai biasa jee . hee~
aku ingat tadi nak jumpa dia kat Melaka , tapi dia tak dapat turun lak .rasa disappointed sikit la . hehe .

hurm , sedar tak sedar . esok dah puasa . aku harap aku dapat menjalani ibadah puasa nie dengan penuh keberkatan allah dan dapat tempuh semua dugaan yang mendatang .

assalam, bye !  ;)

2 comments:

alfi kasran said...

mak aih..habis satu melaka kau redah

Zuhairi Zain said...

hahaha . biasa la tu . nanti dah puasa tak larat lak . kang ada juga buka tepi jalan . hehehe

Post a Comment

 

Blog Template by Talk itu Cakap

Template edited for xx Ery Budak Hyper xx © 2011